אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הכרעת דין בתיק ח"נ 35589-07-11

הכרעת דין בתיק ח"נ 35589-07-11

תאריך פרסום : 23/12/2012 | גרסת הדפסה

ח"נ
בית משפט לענינים מקומיים באר שבע
35589-07-11
13/12/2012
בפני השופט:
יואב עטר

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל - עיריית באר-שבע
עו"ד ליחי קרוצ'י
הנתבע:
יגאל שלי
הכרעת דין

הנאשם מזוכה מן העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירה לפי סעיף 6 (א) (1) לחוק העזר לבאר-שבע, (העמדת רכב וחנייתו)  תשנ"א - 1991, וזאת בגין, כנטען בכתב האישום, העמדת רכבו ביום 25.3.2010 בשעה 16:33, במקום בו החניה אסורה על פי המסומן בתמרור ב.28. והמצוי במתחם תחנת רכבת צפון בבאר-שבע.

הנאשם קיבל לידיו הודעת תשלום קנס (ת/1) וניתנה לו ברירת קנס, והנאשם ביקש להישפט תחת לשלם את הקנס.

בישיבה ביום 22.5.2012, בתשובה לכתב האישום,  הודה הנאשם כי חנה את רכבו בתחום תחנת הרכבת במועד ובזמנים המתוארים בכתב האישום, אך לטענתו התמרור לא היה קיים והחנייה הייתה מותרת.

במסגרת פרשת התביעה העיד הפקח מר מיכאל צצה, ובמסגרת פרשת ההגנה העיד הנאשם.

הפקח מר צצה, העיד כי במועד הרלוונטי, הבחין במקום ברכב הסוזוקי של הנאשם, כשהוא חונה בניגוד להוראות התמרור ובניגוד לכיוון התנועה, כשבצוותא עימו עוד שלושה כלי רכב אשר חנו באופן זהה. העד העיד כי מדובר בכביש חד סטרי, אשר בכניסה אליו, קיים תמרור מסוג ב. 28 האוסר על חניה ומתיר הורדת והעלאת נוסעים בלבד.

לדברי העד בקצהו השני של הכביש, מופיע משני צידיו תמרור ב 2 המורה: "אין כניסה".

העד צילם 3 תמונות (ת/2) האחת הינה בכניסה לכביש הרלוונטי, ובתמונה זו לא רואים את רכבו של הנאשם אך רואים את התמרור האוסר על החניה, ומאחוריו תמרור צהוב  גדול, עליו רשום: "פרט להעלאה והורדת נוסעים". מתחת לתמרור האוסר על החניה מוצב תמרור נוסף, המורה כי המדובר בכניסה לכביש חד סטרי. בתמונה השמאלית העליונה על גבי גיליון ת/2, ניתן לראות את מראה  הרחוב, כשהמדובר למעשה בכביש/רחוב, אשר צורתו כצורת פרסה, ואשר הכניסה אליו מזרועה הימנית של הפרסה, המשכו בעיקול חד שמאלה ולאחר מכן שוב עיקול חד שמאלה,  והוא מתחבר לאותו רחוב ממנו הכניסה אל הכביש. בתוך אותה "פרסה" שבין זרועות הכביש, נטועים מספר עצים, וניתן לראות מזווית הצילום, אשר צולמה מן הכניסה לאותו כביש, גם את רכבו של הנאשם החונה ביחד עם עוד מספר מכוניות, בצד האחר של אותה פרסה כשחזיתו וחזית כלי הרכב האחרים אחרונים במקום לכיוון המנוגד לכיוון הנסיעה בכביש הפרסה הנ"ל.

בתמונה הימנית התחתונה בגיליון התמונות ת/2, נראה רכבו של הנאשם, וכן כלי רכב נוספים החונים במקום, כשהפעם התמונה מצולמת מכיוון חזיתו אחורה אל עבר המוצא מאותו כביש הסלול בצורת פרסה. מן התמונה ניתן ללמוד, כי בצד המדרכה עליה עמד הצלם, מסומנים תאי חניה, ואילו מן הצד האחר מסומנת המדרכה באבני שפה הצבועות בשחור ולבן.  כעולה מן התמונה כלי הרכב ובהם רכבו של הנאשם, חנו בתוך תאי החניה המסומנים במקביל למדרכה, כשצידם השמאלי פונה אל המדרכה.

בנוסף, הוגשו במהלך  עדותו של הפקח תשריט התימרור במקום, וכן תוכנית הסדרי התנועה ( ת/3 ות/4). ממוצגים אלו ניתן ללמוד כי הנכנס לתחנת הרכבת, מגיע אל כיכר, בה אם פונה הוא ימינה קיימות שתי פניות שמאלה, בזו אחר זו,  ואלו הן הכניסה והיציאה מכביש הפרסה הנ"ל. כעולה מן התשריט, הפניה הראשונה (להלן: "הכניסה הראשונה") שמאלה בה נתקל הנכנס לתחנת הרכבת, אסורה בכניסה,  ומסומנת בשני תמרורי ב.2 ( "אין כניסה") ואילו הפניה השנייה שמאלה (להלן: "הכניסה השנייה") מסומנת בתמרורי ב. 28 וג. 6 המורים על כך שהמדובר בכניסה לרחוב חד סטרי, אשר החניה בו אסורה.

הפקח השיב בחקירתו הנגדית כי אכן אמור להיות תמרור אין כניסה בכניסה הראשונה. הנאשם הציג בפני הפקח תמונות שהנאשם צילם (נ/2, נ/3, נ/4, נ/5) והפקח אישר כי הוא מזהה את המקום המצולם בתמונות ככניסה הראשונה.

הפקח אישר בעדותו כי נהג הנכנס לתחנת הרכבת נתקל ראשית בכניסה הראשונה, אליה הכניסה אסורה, והאמורה להוות מוצאו של הכביש החד סיטרי וכי  הכניסה לכביש החד סיטרי הינה הפניה הבאה לאחר מכן.

לשאלת בית המשפט מדוע אם טרח לצלם את התמרור המופיע בכניסה לאותו כביש בצורת פרסה, והאוסר על החניה, לא טרח לצלם את התמרורים המוצבים במוצאו והאמורים להבהיר לבאים להיכנס מאותו צד כי הכניסה אסורה, השיב כי לא עשה כן, שכן קשה היה לו לצפות מראש טענה אפשרית כאילו מישהו נכנס משם בתום לב.

הנאשם בעדותו העיד כי לכשהגיע לתחנת הרכבת פנה ימינה בכיכר ומייד שמאלה, ולא היה כל שילוט, האוסר עליו לעשות כן. לדבריו, לאור העובדה שלא היה שילוט, פנה בפניה הראשונה שמאלה, ולאחר שהבחין כי מצידו השמאלי קיימים תאי חניה וכי חונים שם כלי רכב חנה אף הוא באחד מתאי החנייה. הנאשם העיד כי חנה לפרק זמן קצר שכן כעובד רכבת ישראל (לא באותו אתר) הגיע למקום אך ורק בכדי להעביר כרטיס ומייד כשיצא הבחין בפקח כשהוא רושם את הדוח. תימוכין לכך ניתן למצוא על גבי ת/1 שם רשם הפקח: " הנהג הגיע בתחילת רישום הדוח לטענתו הוא רק עצר לרדת להעביר כרטיס כעובד ברכבת ישראל וחזר לרכבו. כאשר חזר הבחין בי מבצע צילום ותחילת רישום". הנאשם העיד כי צילם את התמונות נ/2, נ/3, נ/4, נ/5, כאשר כאמור, הפקח בחקירתו הנגדית אישר כי אכן מתעדות את המקום נשוא העבירה.

דיון

עיון בתמונות נ/2, נ/3, נ/4, נ/5, מלמד כי בכניסה הראשונה לאותו כביש פרסה מוצבים שני עמודים ועליהם לוחות פח מעוגלים נטולי כל צבע. מעיון בתשריט התימרור ת/3 נמצאתי למד כי במקום אמורים להיות מוצבים שני תמרורי "אין כניסה" (תמרור 402 - "אסורה הכניסה לכל רכב", לפי לוח התמרורים, הודעת התעבורה (קביעת תמרורים), תשע"א-2010 - על-פי לוח התמרורים שהיה תקף בעת תמרור המקום נקראו תמרורים אלו "ב-2").

לוחות הפח נטולי הצבע המוצמדים לעמודים משני צידי הכניסה הראשונה, אכן מתאימים בגדלם ובצורתם לתמרורי 402, ואולם, כאמור, בהנחה שאכן כעולה מהתשריט אלו התמרורים המוצבים שם, דהו תמרורים אלו באופן אשר לא ניתן כלל לדעת מה משורטט על גביהם, וידגש כי צבעם במועד צילום התמונות היה אפור.

ב"כ המאשימה טען בעניין זה כי אין כל ראיה באשר למועד צילום התמרורים. הנאשם בעדותו העיד כי צילם את התמרורים יום למחרת רישום הדו"ח (עמ' 11, ש' 16). הנאשם בעדותו הותיר בי רושם מהימן ביותר. נותן אני אמון בעדותו, ומתוך אמון זה קובע אני כממצא כי הנאשם אכן צילם את התמרורים יום לאחר רישום הדוח, ודוק: מדברי הנאשם הן בישיבת המענה והן בעדותו עולה כי הנאשם חש חדור תחושת עוול בגין רישום הדוח, והדבר בער בעצמותיו, וההיגיון הוא כי אכן יתעד את התמרורים בתכוף לאחר רישום הדוח. חיזוק מסוים לעניין זה מוצא אני בכך שעד התביעה, המפקח, מצא לנכון לתעד את התמרורים האחרים במקום, אך דווקא את אלו נמנע מלתעד. חיזוק נוסף מוצא אני בכך שמהתמונות שצילם המפקח עצמו בגיליון ת/2, עולה כי לא רק שהנאשם לא היה היחיד שנכנס לאותו כביש פרסה דרך הכניסה הראשונה, דהיינו בניגוד לתמרורי ה-402 אשר נטען כי היו מוצבים שם, אלא שכל כלי הרכב שחנו ברחוב באותו מועד חנו כשפניהם לאותו כיוון, וניכר שגם נהגיהם פעלו כפי שפעל הנאשם.

עיון בתשריט ת/3, המלמד על הסדרי התנועה במקום, מלמד כי אכן יש ממש בדברי הנאשם, וכי מי שנכנס לתחנת הרכבת מגיע אל כיכר בה יכול הוא להמשיך ישר אל תחנת המוניות ותחנת האוטובוסים או לפנות ימינה לכיוון החניון. אם פונה הוא ימינה הרי שהכניסה הראשונה מצידו השמאלי היא זו המנוגדת לתמרורי 402 ("אין כניסה") האמורים להיות מוצבים במקום. כאמור, נתן אני אמון מלא בנאשם כי הגיע לתחנת הרכבת, פנה שמאלה בפניה הראשונה, דהיינו הכניסה הראשונה, וזאת משלא הבחין בכל תמרור האוסר על כך, וחנה בתאי החניה משמאלו. העיון ב ת/3 מלמד כי אם אכן הנכנס לתחנת הרכבת פונה בפניה הראשונה שמאלה, לא יכול הוא לראות את התמרורים שצילם הפקח בתמונות ת/2 והמצויים בפניה השנייה שמאלה (הכניסה השנייה לכביש הפרסה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ